Recepty Pošírovaná pstruh so zeleninou a teplým šošovkovým šalátom s klobásou
Pošírovaná pstruh so zeleninou a teplým šošovkovým šalátom s klobásou
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minut |
| Doba varenie: 100 minut |
Ingrediencie
pošírovaná pstruh
4 filety pstruha bez kosti s kožou
1 stredná mrkva
60 g zeleru
1 žltá paprika
kôra z 1 citróna
60 g masla
soľ a korenie
omáčka
2 červené papriky
2 strúčiky nelúpaného cesnaku
20 ml bieleho vínneho octu
10 g cukru
100 ml olivového oleja
20 g lúpaných mandlí
šošovkový šalát
400 g šošovky zelené alebo čierne (varené)
½ strednej mrkvy
50 g zeleru
1 červená cibuľa
80 g paprikové klobásy
20 g cesnaku
100 ml kuracieho vývaru
1 PL hladkolisté petržlenu (vňať)
30 g masla
15 ml oleja
soľ a korenie
Postup prípravy
Celé červenej papriky potrieme olivovým olejom, vložíme ich na plech, pridáme neolúpané strúčiky cesnaku a dáme piecť do predhriatej rúry na režim Pravý horúci vzduch pri 230 ° C na cca 25 min (do tmava). Na posledných 5 minút si prihodíme mandle. Po upečení vložíme papriky do potravinového sáčku a necháme 30 minút zapariť. Potom je zbavíme šupiek a semienok, cesnak ošúpeme a spolu s ostatnými surovinami rozmixujeme na hladkú omáčku.
Rozpustíme si maslo a zhruba 3-4 minúty v ňom zľahka restujeme citrónovú kôru. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Pstruha umyjeme a osušíme, zbavíme šupín, potom z oboch strán potrieme polovicou citrónového masla a ochutíme soľou a korením. Mrkva, stopkový zeler a žltou papriku nakrájame na tenké prúžky, aby boli dlhé podľa šírky filiet pstruha. Zeleninou pstruha naplníme a zavinieme do roliek, ktoré preložíme na dierovaný plech, potrieme zvyšným citrónovým maslom a dáme variť do predhriatej rúry na režim Varenie v pare pri 85 ° C na 18 minút.
Pripravíme si šošovkový šalát. Nakrájame mrkvu a stonkový zeler na drobné kocky, ktoré počas 2-3 minút sparíme v horúcej a osolenej vode. Potom je ihneď schladíme v studenej vode s ľadom, aby nestratili farbu, scedíme a dáme bokom.
Klobásu si nakrájame na drobné kocky a orestujeme na oleji v panvici, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a necháme zosklovatieť, prisypeme šošovku a podlejeme vývarom. Keď sa vývar varením takmer odparí, prihodíme sparenú mrkvu a zeler, panvicu dáme bokom, vmiešame maslo a nasekanú petržlen, dochutíme soľou a korením.