Recepty Mini koláčiky s čiernou glazúrou
Mini koláčiky s čiernou glazúrou
| Obtiažnosť: náročné |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minut |
| Doba varenie: 30 |
Ingrediencie
piškótu:
2 vajíčka
60 g cukru
60 g hladkej pšeničnej múky
PENA:
9 plátkov želatíny
300 g bieleho jogurtu
100 g cukru múčka
400 ml smotany na šľahanie
OVOCNÝ STRED:
300 g jahôd
20 g cukru múčka
100 ml smotany na šľahanie
6 plátkov želatíny
ZRKADLOVÁ glazúra:
8 plátkov želatíny
150 ml glukózového sirupu
150 g sladkého kondenzovaného mlieka
200 g bielej čokolády
100 g cukru múčka
Čierne kuchynské farbivo
Postup prípravy
piškótový základ
Oddelíme žĺtky od bielkov, z bielkov šľaháme sneh, do ktorého postupne pridávame cukor, zmes vyšľaháme dotuha.
Do vyšľahanej zmesi pomaly vmiešame vaječný žĺtok a preosiatu múku.
Formu vyložíme papierom na pečenie, na ktorý rozotrieme tenkú vrstvu cesta.
Pečieme v predhriatej rúre 165-175 ° C 15-20 minút. Piškótu necháme vychladnúť a potom krájame do 10-12 piškótových kruhov.
ovocný stred
Jahody rozmixujeme s cukrom a smotanou. Plátkovú želatínu namočíme do studenej vody, necháme napučať. Želatínu vytlačíme, vložíme do hrnca a rozpúšťame ju pri strednej teplote s dvoma lyžičkami jahodovej zmesi.
Do rozpustenej želatíny pridáme zvyšok jahodového krému, premiešame a nalejeme na papier na pečenie, zakryjeme potravinovou fóliou a necháme 4 hodiny chladiť v chladničke. Stuhnutá zmes krájame na 10-12 kruhov.
ovocná pena
Jogurt s cukrom vyšľaháme, želatínu namočíme do studenej vody, vyžmýkame a necháme rozpustiť pri strednej teplote na panvici s 2 lyžičkami vody.
Do zmesi jogurtu s cukrom pridáme smotanu a dobre premiešame. Dve lyžice tejto zmesi pridáme do rozpustenej želatíny, potom celú želatínu pridáme do jogurtovej zmesi.
ZOSTAVENIE
Polovicu peny vlejeme do silikónovej formy, vložíme ovocný stred, pridáme ďalšiu vrstvu peny a vyplníme do 2/3 formy.
Zakryjeme piškótovým kolieskom.
Koláčiky dáme do chladničky a necháme 3 hodiny chladiť. Vychladené koláčiky vložíme ešte na 2 hodiny do mrazničky.
glazúra
Želatínu dáme napučať do studenej vody.
Bielu čokoládu nalámeme na kúsky, zmiešame s glukózovým sirupom, kondenzovaným mliekom, cukrom a zahrievame na strednú teplotu, kým sa všetko nerozpustí. Zmes nemiešame, aby sa na glazúre netvorili bublinky.
Pridáme čierne potravinárske farbivo a necháme vychladnúť na 30-32 ° C.
Mrazené koláčiky vyklopíme z formy na sito a opatrne polejeme glazúrou, ozdobíme strieborným prachom čerstvým ovocím.