Recepty Roastbeef so zemiakmi na rozmaríne a s domácou majonézou
Roastbeef so zemiakmi na rozmaríne a s domácou majonézou
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 1 den 45 mint |
| Doba varenie: 2 minuty |
Ingrediencie
roastbeef
1,5 kg nízkeho roštenky
1,5 kg zemiakov (varný typ A, B)
2 PL plnotučnej horčice
50 ml worcesterskej omáčky
tabasco alebo sušené chilli papričky
čerstvý rozmarín
rastlinný olej
olivový olej, soľ, korenie
domáce majonéza
2 žĺtky
1 lyžica dijonskej horčice
1 lyžica vínneho octu
1 citrón
Postup prípravy
V mise si zmiešame horčicu, worcester, štipku sušených chilli papričiek alebo tabasco a asi 50 ml rastlinného oleja. Osolíme, okoreníme a do marinády naložíme mäso, ktoré predtým dôkladne očistíme a zviažeme kuchynským špagátom do tvaru valčeka. Mäso dáme ideálne do druhého dňa marinovať do chladničky.
Pred pečením vyberieme roastbeef z chladničky a necháme hodinu pri izbovej teplote odležať.
Zemiaky si olúpeme, umyjeme a nakrájame na mesiačiky. Nasypeme ich na plech s papierom na pečenie, pridáme čerstvý rozmarým, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a premiešame. Plech dáme do predhriatej rúry na režim Horúca para Interval / Nízka vlhkosť Low 170 ° C, čas približne 50 minút.
Mäso vyberieme z marinády a zo všetkých strán ho orestujeme na rozpálenej panvici s olivovým olejom. Hovädzie preložíme na plech, do stredu mäsa dáme teplotnú sondu a dáme do predhriatej rúry na režim Pravý horúci vzduch 150 ° C, sondu nastavíme na 60 ° C.
Hotový roastbeef vyberieme z rúry, odstránime povrázok a necháme pár minút odpočinúť. Medzitým pripravíme domácu majonézu a zmiešame ju s výpekom z mäsa. Roastbeef nakrájame na tenké plátky a podávame so zemiakmi.