Recepty Hovädzie hamburger so šalátom Coleslaw a domáce hranolky
Hovädzie hamburger so šalátom Coleslaw a domáce hranolky
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 50 minut |
| Doba varenie: 60 minut |
Ingrediencie
šalát Coleslaw
½ hlávky bielej kapusty
1 menšia cibuľa
1 mrkva
dresing
2 PL majonézy
2 PL kyslej smotany
1 PL jablčného octu
soľ, korenie, cukor
zemiakové hranolky
1 kg surových zemiakov
50 ml olivového oleja
soľ
hovädzie burger
400-600 g mleté hovädzie pliecka
4 plátky syra gouda
50 ml olivového oleja
100 g ľadového šalátu
100 ml majonézy
2 paradajky
1 červená cibuľa nakrájaná na plátky
soľ, korenie
4 malé ciabatty
Postup prípravy
Kapusta a cibuľu si nakrájame na malé kocky. Mrkvu nastrúhame najemno a starostlivo premiešame všetky ingrediencie na dressing (soľou, korením a cukrom dochucujeme podľa vlastného uváženia) a zmiešame so zeleninou. Zeleninu nekrčia, len ľahko prehadzujeme. Hotový šalát necháme vychladnúť v chladničke minimálne hodinu.
Zemiaky si olúpeme, opláchneme a nakrájame na hranolčeky. Vysypeme ich na smaltovaný plech vyložený papierom na pečenie, osolíme, pridáme trochu olivového oleja a premiešame. Vložíme do predhriatej rúry na režim Horúca para interval 170 ° C, na cca 40-50 minút.
Mleté mäso osolíme, okoreníme a poriadne premiešame. Zo zmesi vytvarujeme štyri rovnako veľké placky a uprostred každej urobíme palcom jamku (tým zamedzíme nafúknutie mäsa počas pečenia).
Placky mäsa poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie. Potrieme je olivovým olejom a pečieme v predhriatej rúre na režim Horúca para Interval 220 ° C počas 10 minút. Na posledné 3 minúty položíme na mäso plátky syra a necháme zapiecť.
Ciabatty pozdĺžne rozkrojíme. Rozkrojenú stranou je opečieme na sucho na panvici. Spodná polovicu ciabatty pomažeme majonézou, na ňu položíme mäso, trochu nakrájaného ľadového šalátu, plátok paradajky a plátok cibule. Priklopíme vrchnou časťou ciabatty.
Burger podávame so šalátom a hranolkami.