Recepty Pečené jablká s chrumkavou náplňou
Pečené jablká s chrumkavou náplňou
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minut |
| Doba varenie: 30 minut |
Ingrediencie
prísady:
4 ks veľkých jabĺk
sirup
10 g masla
2 PL cukru krupice
šťava z jedného citróna
náplň
2-3 kusy upečených croissantov
150 ml 33% smotany
2 vajcia
80 ml polotučného mlieka
1 struk čerstvé vanilky (alebo trocha vanilkového extraktu)
75 g trstinového cukru
50 g čokolády na varenie
2 PL lúpaných mandlí
2 PL sušených brusníc
50 g zmäknutého masla na potretie
cukor múčka na posypanie, jahody, mäta a vanilková zmrzlina na ozdobu
Postup prípravy
Jabĺčka zhora i zospodu zrežeme, vydlabeme dužinu s jadrovníky tak, aby sme dole nechali 2 cm vrstvu jablká a po okrajoch 1 cm. Z masla, cukru a citrónovej šťavy zvaríme v kastróliku hustý sirup, ktorým vytrieme vnútro jablká. Jablká dáme na plech s papierom na pečenie a dáme do predhriatej rúry na režim Horúca para Interval / Nízka vlhkosť Low na 180 ° C na 10 min rozpiecť. Croissanty nakrájame na menšie kúsky.
chrumkavá náplň
Vanilkový struk pozdĺžne rozrežeme a tupou stranou noža vyškriabeme zrniečka z oboch polovíc struku. Zrniečka dáme do smotany spoločne s vajciami, mliekom, cukrom, rozšľaháme a prelejeme cez croissanty. Pridáme pokrájané mandle a brusnice, nahrubo nadrvenú čokoládu a premiešame. Hotovú zmes necháme 1 hodinu odpočinúť.
Zmesou vrchovato naplníme rozpečenie jablká. Vršok jabĺk ľahko potrieme maslom a upečieme v predhriatej rúre na režim Pravý horúci vzduch pri 180 ° C približne 15 minút. Po pečenia jablká presunieme na tanier, posypeme práškovým cukrom, ozdobíme jahodami, lístky mäty a podávame s vanilkovou zmrzlinou.