Recepty KRÁLIK NA HORČICI S TVAROHOVÝMI HALUŠKAMI, PICKLED ONIONS A HORČICOU KYSLÉ SEMIENKA
KRÁLIK NA HORČICI S TVAROHOVÝMI HALUŠKAMI, PICKLED ONIONS A HORČICOU KYSLÉ SEMIENKA
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 120 minút |
| Doba varenie: 160 minút |
Ingrediencie
Králik
4 vykostené králičie stehná
morská soľ
korenie
bylinky (tymián, rozmarín alebo majorán)
1 polievková lyžica masla
Omáčka
50 g slaniny
100 g dijonskej horčice
400 ml suchého bieleho vína
200 ml smotany
400 ml mäsového alebo zeleninového vývaru
1 stredne veľká cibuľa
vetvička tymiánu
4 bobkové listy
čierne korenie
6 strúčikov cesnaku
soľ
Zemiakové halušky s tvarohom
500 g ošúpaných zemiakov uvarených v šupke
170 g polohrubej múky
170 g mäkkého tvarohu
2 vajcia
štipka mletej rasce
Nakladaná červená cibuľa
5 červených cibúľ (asi 500 g)
100 ml liehového octu
300 ml vody
1 čajová lyžička soli
1 čajová lyžička cukru
divoké korenie (5 guľôčok nového korenia, 2 bobkové listy, 5 guľôčok nového korenia
zrnká čierneho korenia)
Nakladané kyslé horčičné semienka
50 g horčičných semienok
100 ml kvasného octu
300 ml vody
1 čajová lyžička cukru
1 čajová lyžička soli
Postup prípravy
Králičie stehná osolíme a okoreníme a každý plátok preložíme do
na polovicu. Mäso vložte do vrecka, pridajte maslo a tymián.
Zabaľte do 100 % vákua tak, aby stehná boli navzájom
nedotýkali. Vrecko s mäsom položte na mriežku do predhriatej rúry.
rúre v režime Sous-Vide a pečte 2 hodiny pri teplote 72 °C.
Po uvarení mäso vyberte z vrecka, osušte a krátko opečte.
na olivovom oleji s kockou masla dozlatista.
Slaninu nakrájajte na kocky a nechajte ju dopiecť, pridajte
nakrájanú cibuľu, cesnak a orestujeme. Pridáme bylinky a horčicu,
ktorú tiež osmažíme, zalejeme vínom a necháme ho odpariť.
Prilejeme vývar a varíme asi 30 minút. Omáčku precedíme
a zjemníme smotanou, dochutíme soľou a korením.
Všetky prísady zmiešame v kuchynskom robote, lyžicou vytvarujeme cesto.
halušky a hádžeme ich do osolenej vriacej vody. Varte približne
2 minúty, kým nebudú plávať.
.
Červenú cibuľu ošúpeme a celú vložíme do nádoby.
V hrnci zmiešame ocot, vodu, cukor, soľ, divoké korenie a niekoľko minút povaríme.
Niekoľko minút varte na strednom ohni. Cibuľu zalejte pripravenou horúcou zmesou.
a uzavrite. Sterilizujte nádobu v predhriatej rúre
v parnom režime pri teplote 85 °C počas 40 minút. Takto pripravená cibuľa
sa môže skladovať až jeden rok