Recepty KURACIE FARMY NA PAPRIKA SO ŠKVARKAMI A PANCAKED KYSLOU HORČICOU
KURACIE FARMY NA PAPRIKA SO ŠKVARKAMI A PANCAKED KYSLOU HORČICOU
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 60 minút |
| Doba varenie: 120 minút |
Ingrediencie
Kuracie mäso na paprike
4 kuracie prsia s kožou
50 g špeclí
1 cibuľa
1 PL sladkej mletej papriky
500 g čerstvej červenej papriky
400 ml hydinového vývaru
5 guľôčok nového korenia
2 bobkové listy
200 ml kyslej smotany
50 g masla
soľ
korenie
Špeka s horčicovými semienkami
500 kg polohrubej múky
300 g kyslej smotany
20 g hrubej horčice
5 vajec
soľ
Nakladaná kyslá horčica
50 g horčičného semena
100 ml kvasného octu
300 ml vody
1 čajová lyžička cukru
1 čajová lyžička soli
Postup prípravy
Kuracie prsia očistite, opeprite a vložte do vrecka.
maslo a vetvičku tymiánu. Zabaľte do 100 % vákua,
aby sa mäso navzájom nedotýkalo. Umiestnite na stojan a vložte do
predhriatej rúry Sous-Vide pri 65 °C na 90 minút.
Po upečení mäso vyberte zo sáčku, osušte papierovou utierkou.
a krátko opečte na panvici na olivovom oleji, najprv na koži, až kým sa
do zlatista a potom krátko z druhej strany. Pred podávaním
ochutíme morskou soľou
Slaninu nakrájame na kocky, vložíme do hrnca a necháme
rozpustiť. Na rozpustenú slaninu dáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
a nechajte ju zhnednúť. Pridáme očistenú a na kocky nakrájanú
nakrájanú čerstvú papriku a osmažte, pridajte mletú papriku.
Zalejeme vývarom, pridáme nové korenie, prikryjeme pokrievkou
a dusíme, kým paprika nezmäkne. Potom omáčku rozmixujeme
ponorným mixérom, pridajte kyslú smotanu
priveďte do varu a odstavte. Omáčku osolíme, okoreníme a precedíme.
cez sitko.
Všetko spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto. Preceďte cez cedidlo do
varíme v osolenej vode, varíme 5 minút. Potom špízy vyberte
a ihneď podávajte. Alebo špecle opláchnite v studenej vode.
a uložte do chladničky. Pred podávaním krátko opečte na rastlinnom oleji.
olej. Pečené kuracie prsia podávajte s omáčkou a špekáčikmi.
Zmiešajte ocot, vodu, cukor, soľ a všetko zahrejte.
cukor a soľ rozpustiť. Pridáme horčičné semienko, stiahneme z ohňa a vmiešame soľ a korenie.
a necháme odpočívať aspoň 2 hodiny. Potom všetko uvarte na miernom ohni.
kým horčica nezmäkne. Horčičné semienko sa môže konzervovať
v uzavretej nádobe v chladničke na ďalšie použitie.