Recepty PEČENÉ KAČACIE PRSIA S OMÁČKOU Z ČERVENEJ KAPUSTY A KRUPICOVÝMI HALUŠKAMI
PEČENÉ KAČACIE PRSIA S OMÁČKOU Z ČERVENEJ KAPUSTY A KRUPICOVÝMI HALUŠKAMI
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minút |
| Doba varenie: 120 minút |
Ingrediencie
Kačica
4 kačacie prsia s vykostenou kožou
morská soľ
čerstvo mleté korenie
Omáčka z červenej kapusty
1 hlávka červenej kapusty
50 ml kvasného octu
100 g masla
cukor
2 celé tyčinky škorice
soľ
Krupicové halušky
70 g mäkkého masla
1 žĺtok
1 vajce
štipka soli
štipka muškátového orieška
90 g krupice
1 l mlieka
500 ml vody
Postup prípravy
Kačacie prsia s kožou osoľte a okoreňte. Mäso vložte do vrecka,
vákuovo zabalte na 100 % tak, aby boli prsia navzájom
nedotýkali. Vrecko s mäsom položte na gril do predhriatej
rúre v režime Sous-Vide a pečte pri teplote 65 °C 2 hodiny.
Po upečení vyberte mäso z vrecka, osušte ho a krátko
krátko opečte na suchej teflónovej panvici, najprv kožou nadol, aby sa mäso
koža krásne zlatohnedá, potom ju krátko opečte aj z druhej strany.
strana. Pečte nasucho, pretože koža uvoľní kačací tuk.
Červenú kapustu pekne očistite a odšťavte ju v odšťavovači. Šťavu vložte do
do hrnca, pridajte cukor, ocot, škoricu a priveďte ju do varu. Na stránke
Nakoniec omáčku sceďte a zašľahajte do nej 2 lyžice studeného masla,
osolíme, ďalej nevaríme. Zvyšok omáčky sa môže zmraziť
a použiť neskôr.
Maslo vyšľaháme, pridáme žĺtok a muškátový oriešok a dobre rozšľaháme.
Postupne pridáme časť krupice, vajce a opäť šľaháme.
pridáme zvyšok krupice. Cesto necháme 10 minút odpočívať,
pomocou dvoch lyžíc vytvarujeme halušky, ktoré uvaríme v mlieku a vode.
Hneď ako halušky vyplávajú, varte ich ešte 2 minúty.