Recepty KONFITENCOVANÉ KAČACIA NOHA S GRILOVANÝM PAPRIKOU A OMÁČKOU Z BIELEHO VÍNA
KONFITENCOVANÉ KAČACIA NOHA S GRILOVANÝM PAPRIKOU A OMÁČKOU Z BIELEHO VÍNA
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 50 minút |
| Doba varenie: 10 hodín |
Ingrediencie
Kačacie stehná
4 kačacie stehná
2 polievkové lyžice bravčovej masti
1 vetvička tymiánu
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
Grilované papriky
4 papriky Corno Rosso (alebo klasické červené papriky)
olivový olej
soľ
korenie
Omáčka z bieleho vína
500 ml bieleho vína
2 najemno nakrájané šalotky
2 vetvičky tymiánu
vývar z kačacích stehien
2 lyžičky citrónovej šťavy
1 bobkový list
100 g masla
1 polievková lyžica nasekaného čerstvého estragónu
korenie
soľ
Postup prípravy
Kačacie stehná osolíme a okoreníme, vložíme do vrecka
s cesnakom a tymiánom, zalejte rozpustenou masťou.
Zabaľte do 100 % vákua, aby bolo mäso navzájom
nedotýkalo. Vložte na rošt do predhriatej rúry na
Sous-Vide a pečte pri 90 °C približne 10 hodín (mäso do mäkka). Po
uvarení vyberte mäso z vrecka a tuk. Masť nechajte
oddeľte ho od tuku, aby ste ho mohli použiť na omáčku.
Kačacie stehná vložte do predhriatej rúry v režime True Hot.
Vzduch 200 °C počas 20 minút a pečte, kým nie sú zlatisté/chrumkavé.
Papriky pekne rozložte na plech, potrite olivovým olejom, osoľte,
korením a upečte v rúre na 180 °C (180 °C).
20 minút. Potom papriky prekrojte na polovicu a odstráňte semienka.
V hrnci zmiešajte víno, šalotku, tymián a bobkový list a priveďte do varu.
Priveďte do varu. Varte, kým sa tekutina nezredukuje na 100 ml. Prilejte
vývar z kačacích stehien, ale bez tuku, a priveďte do varu, sceďte
omáčku preceďte cez jemné sitko do čistého hrnca. Zahrejte na miernom ohni.
a zašľahajte studené maslo, pridajte citrónovú šťavu,
čerstvo mleté korenie a nakoniec nasekaný estragón.
Kačacie stehná podávame s pečenou paprikou a omáčkou.