Recepty KONFITENCOVANÉ KAČACIE NOHY S KARLOVARSKÝM KNEDLE A ČERVENOU KAPUSTOU
KONFITENCOVANÉ KAČACIE NOHY S KARLOVARSKÝM KNEDLE A ČERVENOU KAPUSTOU
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minút |
| Doba varenie: 320 minút |
Ingrediencie
4 kačacie stehná
1 kg kačacej alebo bravčovej masti
12 starých rožkov
4 vajcia
350 ml mlieka
petržlenová vňať
120 g hrubej múky
100 g masla
1 hlávka červenej kapusty
1 cibuľa
2 šalotky
2 strúčiky cesnaku
čerstvý tymián
drvená rasca
1 polievková lyžica octu
štipka cukru
soľ, korenie
Postup prípravy
Stehná osolíme, okoreníme a uložíme do chladničky aspoň na hodinu.
hodinu. Potom ich položte vedľa seba do pekáča a pridajte
čerstvý tymián, celé šalotky a strúčiky cesnaku. V hrnci rozohrejeme masť.
zohrejte na 90 °C a nalejte ho na kačacie stehná tak, aby boli
boli úplne ponorené. Prikryte fóliou a vložte do predhriatej
rúre na 120 °C na stupeň \"vlhké horúce\", konfitujte
do mäkka, 4 - 5 hodín.
Červenú kapustu zbavte stonky a vonkajších listov a nakrájajte ju.
na jemné rezance. V hrnci orestujte na masti nakrájanú cibuľu,
pridajte kapustu, ochuťte soľou, korením a octom, pridajte trochu
vody a dusíme pod pokrievkou. Keď je kapusta takmer mäkká, zľahka ju
kapustu zľahka poprášime hrubou múkou, premiešame a necháme ju asi
15 minút. Nakoniec ju ochutíme soľou, cukrom a octom.
Recept na karlovarské knedle nájdete na strane 53.
Nakoniec vyberte konfitované kačacie stehná z tuku, nechajte
nechajte odkvapkať a položte ich na plech s papierom na pečenie. Pečieme do chrumkava
grilovať vo vyhriatej rúre na veľkom grile pri teplote 220 °C,
len krátko, aby nestratili šťavnatosť.
Kačacie stehná podávajte s kopčekom červenej kapusty
a nakrájanou karlovarskou knedľou.