Recepty STEAK Z PRÍBEHOV ROBBED, ZABEZPEČENÉ LILKE S MOZZARELLOU, PARADAJKAMI A BAZALKOU
STEAK Z PRÍBEHOV ROBBED, ZABEZPEČENÉ LILKE S MOZZARELLOU, PARADAJKAMI A BAZALKOU
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 60 minút |
| Doba varenie: 90 minút |
Ingrediencie
800 g vyzretej hovädzej pečene
4 polievkové lyžice rastlinného oleja
čerstvo mleté korenie
2 baklažány
150 g strúhanej mozzarelly
50 g strúhaného parmezánu
400 ml pasírovaných paradajok
30 g čerstvej bazalky alebo 1 lyžička sušenej
5 strúčikov cesnaku
1 stredne veľká cibuľa
3 lyžice hladkej múky
50 ml olivového oleja
200 ml rastlinného oleja
soľ, korenie
Postup prípravy
Baklažány nakrájajte na kolieska hrubé asi 0,5 cm a rozložte ich na plech.
Všetky ich osolíme a necháme 20 minút odpočívať, aby sa soľ
baklažány zbavili horkosti.
Medzitým si pripravte omáčku. Baklažány opečte na olivovom oleji
nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, potom pridajte pasírované paradajky
a varte 20 minút. Na konci dochuťte soľou, korením a nasekanými
čerstvou bazalkou.
Baklažány osušte papierovou utierkou, obaľte ich v múke
a opečieme z oboch strán na rastlinnom oleji. Hotové nechajte
osušte na obrúsku. Do zapekacej misy nalejte trochu omáčky,
opečené baklažány rozložte do jednej vrstvy, opäť zalejte
a posypeme mozzarellou a parmezánom. Na vrch položíme vrstvu syra
a postup zopakujeme. Takto pripravený
Baklažány upečte vo vyhriatej rúre v režime Pravý horúci vzduch.
190 °C, čas 30 - 35 minút (do zlatista).
Mäso vyberte z chladničky, očistite ho od prípadných prázdnych miest.
a nakrájajte na štyri rovnaké steaky. Mäso nechajte 30 minút pri
30 minút pri izbovej teplote, aby sa zabezpečilo, že nedôjde k jeho teplotnému
šok, pustí viac šťavy a uľahčí sa mu
rovnomerne prepečie.
Potom steaky zo všetkých strán osolíme a okoreníme. Rozpáľte panvicu,
pridajte trochu oleja a mäso opečte. Na každom
každej strane asi 1 minútu. Preneste ho na plech na pečenie, do stredu
jedného zo steakov, do stredu steaku zapichnite teplotnú sondu a vložte ho do predhriatej
na teplotu 170 °C, nastavte teplovzdušný režim, nastavte sondu
na 60 °C.
Hotové steaky podávajte s pečeným baklažánom.