Recepty PASTIKY Z KURACEJ PEČENE S HRUŠKOVÝM ČATNÍ
PASTIKY Z KURACEJ PEČENE S HRUŠKOVÝM ČATNÍ
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minút |
| Doba varenie: 50 minút |
Ingrediencie
Paštéta :
250 g kuracej pečene
1 malá biela cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 vetvička tymiánu
1 vetvička rozmarínu
10 ml oleja
1 bobkový list
čierne korenie
¼ čajovej lyžičky mletého korenia
1 cl brandy alebo portského vína
70 g zmäknutého masla
3 vajcia
15 g žĺtkov
Pragandy (mäsiarska soľ na marinovanie) na špičke noža
30 g pražených mandlí
soľ na dochutenie
Čatní :
120 g sterilizovaných hrušiek
20 g pražených mandlí
50 ml bieleho vína
1 PL medu
šťava a kôra z 2 citrónov
1 čajová lyžička zázvoru
1 chilli paprička
20 ml olivového oleja
niekoľko vetvičiek šafranu
70 g vyčisteného masla na polevu
Postup prípravy
Nadrobno nakrájanú cibuľu osmažte na oleji dozlatista
s cesnakom, pridáme natrhané lístky byliniek, korenie a krátko
krátko osmažte. Do cibuľového základu vložíme očistenú pečeň
a opečieme tak, aby vo vnútri zostala ružová.
Potom ich nechajte vychladnúť.
Vychladnuté pečene rozmixujte v kuchynskom robote a potom pridajte
celé vajcia, žĺtky, maslo, osolíme a okoreníme.
a pridáme nasekané mandle.
Vzniknutú zmes naplňte do porcelánových foriem do výšky
4 cm. Formy preložíme do plného nerezového podnosu, ktorý
...s vodou do dvoch tretín výšky formičiek. Umiestnite do
predhriatej rúry na teplovzdušný režim pri teplote
110 °C približne 50 minút.
Paštétu prelejte tenkou vrstvou vyčisteného masla, môžete
pridať niekoľko lístkov tymiánu.
Hrušky nakrájajte na menšie kocky. Na panvici s olivovým olejom
na panvici s olivovým olejom orestujte nadrobno nakrájaný zázvor a chilli papričku,
pridajte hrušky, biele víno, šafran, citrónovú kôru a šťavu,
med a varíme, kým nevznikne sirup. Pred koncom
vmiešame nasekané mandle.
Vychladnutú paštétu podávajte s pikantným hruškovým čatní.