Recepty GRILOVANÉ TRESKA SKREI S MASLOM MISO A ZELENINA
GRILOVANÉ TRESKA SKREI S MASLOM MISO A ZELENINA
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minút |
| Doba varenie: 50 minút |
Ingrediencie
800 g tresky bez kože
Marinovacia zmes na ryby:
4 polievkové lyžice soli
1 polievková lyžica cukru
1 čajová lyžička drveného anízu
2 lyžice masla
Miso maslo:
120 g masla
1 vajce uvarené natvrdo
40 g svetlej miso pasty
1 strúčik cesnaku
kôra a šťava z 1 limetky
½ chilli papričky
1 plátok čerstvého zázvoru
300 g zmesi čerstvej farebnej zeleniny (brokolica, kukurica,
karfiol, hrášok, mrkva, špargľa atď.
Postup prípravy
Ryby očistite, umyte a osušte. Rybu pokvapkajte marinádou
(soľ, cukor a aníz) a nechajte marinovať približne 10 minút. Načítanie
soľou a cukrom sa ryba spevní a získa hlbšiu chuť.
Potom rybu opláchnite studenou vodou, osušte a nakrájajte na
na štyri kusy.
Porcie ryby vložte do vrecka s kúskom masla tak, aby sa porcie
sa navzájom nedotýkali. Vákuujte na 100 %. Vrecko
s rybou vložte do predhriatej rúry v režime Sous-Vide.
a pečte 30 minút pri teplote 60 °C. Po uvarení vyberte rybu z vrecka,
osušte papierovou utierkou a ihneď podávajte.
Pri izbovej teplote nechajte maslo povoliť, potom ho vložte do
do ponorného mixéra spolu s miso pastou, jemne nastrúhaným
cesnakom a zázvorom, vareným vajcom, strúhanou čili papričkou
kôrou z limetky (len zelená časť) a šťavou - rozmixujte na
na hladkú, jemnú penu. Miso penu vložte do zdobiaceho vrecka.
Umyte zeleninu, väčšie kúsky nakrájajte na potrebné tvary.
a vložte do perforovanej nádoby. Vložte do predhriatej rúry
na parný režim 96 °C, 10 minút.
Potom zeleninu krátko zohrejte na panvici na masle alebo olivovom oleji.
Zeleninu položte na tanier a vedľa nej položte rybu, na ktorú
a navrch položte rybu, potom na rybu nastriekajte miso penu.