Recepty KURČACIA ŠPIT SHISH TAOUK, HUMUS A ŠALÁT TABOULEH
KURČACIA ŠPIT SHISH TAOUK, HUMUS A ŠALÁT TABOULEH
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 50 minút |
| Doba varenie: 207 minút |
Ingrediencie
Špízy:
600 g kuracích stehenných filiet
2 cibule nakrájané na mesiačiky
2 celé citróny
šťava z 2 citrónov
rastlinný olej
1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
4 strúčiky cesnaku
4 lyžice bieleho jogurtu
1 čajová lyžička sladkej papriky
1 čajová lyžička mletého koriandra
soľ, korenie
špízy
Šalát Tabouleh:
1 balenie veľkolistej petržlenovej vňate
1 hrsť čerstvej mäty
4 paradajky
1 stredne veľká cibuľa
4 polievkové lyžice sušeného bulguru (drvená pšenica)
Hummus:
250 g sušeného cíceru (namočeného cez noc)
35 g sezamovej pasty tahini
2 strúčiky cesnaku
70 ml olivového oleja + na ochutenie šalátu
70 ml studenej vody
Postup prípravy
Ingrediencie na marinádu: paradajkový pretlak, cesnak, biely jogurt, sladký
paprika, šťava z 1 citróna, mletý koriander, soľ a korenie, premiešajte.
Stehná nakrájame na kocky 3 x 3 cm a naložíme ich do marinády.
Dobre premiešame a dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny.
aby mäso nasiaklo všetky chute. Na špajdľu napichnite mesiačik citróna,
potom štyri kúsky mäsa a nakoniec mesiac cibule. Takto pripravené
špízy na klasickom smaltovanom plechu na pečenie v predhriatej rúre
do rúry. 230 °C po dobu 15 minút.
Namočte cícer, ktorý ste deň predtým namočili do studenej vody,
varíme v tej istej vode približne 2 - 3 hodiny a potom ju necháme odstáť,
v ktorej sa varila, aby mierne vychladla. Po vychladnutí odoberte prebytočnú vodu
Prebytočnú vodu scedíme (môžeme ju odložiť bokom) a cícer rozmixujeme. Pridajte .
sezamovú pastu, soľ, korenie, strúhaný cesnak a rozmixujte
hladkého pyré. Vmiešajte citrónovú šťavu, ľadovú vodu a olivový olej.
olej. Môžete tiež zriediť vodou z cíceru. Hummus nechajte
a potom podávame pokvapkané olivovým olejom.
Bulgur dobre prepláchneme studenou vodou, preložíme do hrnca.
a zalejeme vodou v pomere 2 : 1. Varíme 12 minút, potom zalejeme
a nechajte ho 10 minút odpočívať. Prebytočnú vodu nechajte
Nechajte odkvapkať. Paradajky nakrájajte na malé kocky a nechajte ich v cedníku.
nechať odkvapkať. Cibuľu nakrájajte nadrobno a vložte do misky. Pridajte hotovú
bulgur, paradajky, nasekanú petržlenovú vňať a mätu. Osolíme a okoreníme,
olivovým olejom a citrónovou šťavou.