Recepty ROLE Z BRAVČOVÉHO BOKU SO SVETLOM BRAMBORY SALÁT
ROLE Z BRAVČOVÉHO BOKU SO SVETLOM BRAMBORY SALÁT
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minút |
| Doba varenie: 120 minút |
Ingrediencie
1 kg bravčového boku bez kosti, s kožou
300 g prvotriedneho hovädzieho mäsa
100 g anglickej slaniny
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
1 čajová lyžička sladkej papriky
1 čajová lyžička drvenej rasce
1 kg zemiakov (varný typ A)
1 mrkva
¼ zeleru
1 petržlenová vňať
1 červená cibuľa
4 varené vajcia
150 g nakladaných uhoriek
100 ml nakladaného likéru
2 čajové lyžičky plnotučnej horčice
soľ, korenie
Postup prípravy
Najprv si pripravte šalát. Zemiaky, petržlen, zeler a mrkvu
ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Zeleninu preneste
do perforovanej nádoby a vložte do predhriatej rúry nastavenej
na parný režim pri 100 °C na 20 minút. Po uvarení
nechajte zeleninu vychladnúť a prelejte ju do misy.
Uvarené vajcia ošúpeme a nakrájame na kocky rovnakej veľkosti ako
zeleniny. Spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, uhorkami a horčicou
pridajte všetko do misy. Ochutíme uhorkovým likérom, soľou a korením.
a hotový šalát dajte na hodinu vychladiť do chladničky.
Hovädzie mäso spolu s ošúpanou cibuľou nakrájame nadrobno.
a cesnakom. Ochutíme rascou, paprikou, korením a soľou.
Pridáme na kocky nakrájanú anglickú slaninu
a všetko dôkladne premiešajte.
Z bravčového brucha odrežeme kožu a tuk do hĺbky asi 1 cm.
V strede mäsa urobte prierez, aby ste vytvorili kapsu, ktorá
a naplníme ju zmesou z hovädzieho mäsa.
Pomocou povrázku zabaľte mäso do rolky a vložte ho do pekáča.
Vložte ho do rúry na nízku vlhkosť pri teplote 150 °C na 2 hodiny.
Po uplynutí tohto času zvýšte teplotu na 180 °C a pečte ďalšiu dobu.
20 minút pri rovnakom nastavení.