Recepty ZELENÝ POKRM STIR-FRY, SO ŠRIMPAMI
ZELENÝ POKRM STIR-FRY, SO ŠRIMPAMI

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minút |
 | Doba varenie: 30 minút |
Ingrediencie
400 g olúpaných kreviet
200 g brokolice nakrájanej na ružičky
200 g varenej jazmínovej ryže
75 g pražených nesolených nahrubo drvených arašidov
25 g (približne 5 cm) čerstvého zázvoru bez šupky
60 ml sójovej omáčky
1 veľká zelená paprika
2-3 jarné cibuľky
2 limetky nakrájané na štvrtiny
4 strúčiky cesnaku
2 čajové lyžičky drveného korenia
2 lyžice arašidového oleja
1 čajová lyžička bieleho cukru
1 zväzok čerstvého koriandra
1 čajová lyžička soli
2 dlhé feferónky
Postup prípravy
Krevety pekne očistite a rozrežte ich pozdĺžne na polovicu, ale neorezávajte ich na
až do konca. Dochuťte soľou a korením. Pálivé papriky, zázvor a cesnak
nakrájajte na tenké pásiky. V miske zmiešajte sójovú omáčku.
s cukrom, ktorý musí byť rozpustený. Rozohrejte panvicu Fusion Wok na
na najvyšší stupeň varnej dosky. Nalejte 1 polievkovú lyžicu oleja, pridajte
nakrájanú feferónku, zázvor a cesnak a restujte 1 - 2 minúty.
Dávajte pozor, aby ste cesnak nespálili. Vyberte z panvice wok na tanier.
Znovu rozohrejte wok, nalejte 1 PL oleja, pridajte krevety
a opekajte asi 30 sekúnd z každej strany. Potom pridajte prúžky
nakrájanú zelenú papriku, ružičky brokolice, vyprážané feferónky
papriky so zázvorom a cesnakom a sójovú omáčku. Opečte
2-3 minúty, aby zelenina zostala chrumkavá.
Preneste na tanier, posypte koriandrom a nasekanou jarnou cibuľkou.
šalotky. Podávame s miskou jazmínovej ryže
a limetkou.