Recepty SPRAVODLIVÝ PRÍZRAK
SPRAVODLIVÝ PRÍZRAK
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minút |
| Doba varenie: 140 minút |
Ingrediencie
1 kg bravčového pliecka, brucha alebo krkovičky
8 strúčikov cesnaku
3 cibule
1 čajová lyžička drvenej rasce
700 g zemiakov (varný typ C)
300 g detskej krupice
3 vajcia
1 kg špenátových listov
50 ml smotany
hladká múka
bravčová masť
soľ, korenie
Postup prípravy
Mäso nakrájajte na kocky 4 × 4 cm, osoľte a okoreňte,
pridajte 4 roztlačené strúčiky cesnaku a rascu a premiešajte.
Na dno hrnca vložte dve cibule nakrájané na plátky, na ne
Na cibuľu položte mäso a zalejte vodou. Vložte do rúry
pri nízkej vlhkosti 160 °C, 100 - 120 minút, kým nie je mäso mäkké
mäso. Počas pečenia zmes občas premiešajte, aby sa kúsky
rovnomerne.
Medzitým odstráňte špenátové listy zo stoniek a niekoľkokrát ich dôkladne nakrájajte.
niekoľkokrát ponorte do studenej vody. Osušte listy a nakrájajte ich na menšie kúsky.
na menšie kúsky. V hrnci osmažte na masti jednu nakrájanú cibuľu, po chvíli
pridajte 4 strúčiky nasekaného cesnaku, špenát, soľ, korenie, hrniec
prikryte pokrievkou a niekoľko minút povarte. Nakoniec pridáme špenát
pridajte smotanu s rozšľahaným vajcom a premiešajte.
Upečené mäkké mäso vyberieme z rúry a odstránime tuk.
do hrnca. Misku s mäsom prikryte fóliou alebo pokrievkou.
Tuk z mäsa vyvaríme na čistý tuk a zaprášime ho hladkou múkou,
opečieme do zlatista a podlejeme vodou. Občas premiešame
priveďte do varu a varte aspoň 20 minút.
a nakoniec osolíme.
Pred podávaním nakrájajte zemiakové knedle na plátky
a opečieme ich na masti, kým nie sú chrumkavé.