Recepty CÉZAR ŠALÁT S GRILOVANÝM KURACÍM MÄSOM
CÉZAR ŠALÁT S GRILOVANÝM KURACÍM MÄSOM
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minút |
| Doba varenie: 30 minút |
Ingrediencie
400 g kuracích pŕs s kožou
1 rímsky alebo ľadový šalát
2 plátky toastového chleba bez kôrky
6 polievkových lyžíc majonézy
4 ančovičky
2 strúčiky cesnaku
1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
1 citrón
parmezán
olivový olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Kuracie prsia jemne osolíme a okoreníme. Rozpáľte panvicu, pridajte kvapku
oleja a mäso opečte kožou nadol dozlatista. Prsia krátko opečte
z druhej strany a preložte ich na plech s papierom na pečenie.
Opečený chlieb nakrájajte na malé kocky a položte ich na
na iný plech a krutóny zľahka potrite olivovým olejom.
Do stredu jednej z pŕs vložte tepelnú sondu a obe
oboch plechov súčasne do predhriatej rúry na stupeň Vlhký
Horúci vzduch 180 °C, sondu nastavte na 74 °C. Krutóny musia byť
skontrolovať a vybrať ich asi 5 minút pred mäsom.
Na panvici na olivovom oleji zľahka opečte jeden z plátkov krutónov.
strúčik cesnaku, pridajte osmažené krutóny, premiešajte
a odložte bokom.
Po upečení nechajte mäso niekoľko minút odpočívať. Medzitým
pripravte si dresing - sardely, dve polievkové lyžice strúhaného
parmezánu, trocha vody, horčica, šťava z jedného citróna
a rozdrvený strúčik cesnaku. Pridáme majonézu,
osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Umyté
šalát nakrájame na široké rezance a zmiešame so zálievkou.
Šalát naservírujeme na tanier, posypeme krutónmi, pridáme kuracie mäso
kuracie mäso nakrájané na tenké plátky a hoblinky parmezánu.
Namiesto majonézy môžete použiť biely jogurt, v tom prípade ho zmiešajte
jedno uvarené vajce do dresingu.