Recepty KURACÍ CHLIEB PLNENÉ PANCETTOU A MOZZARELLA, GUACAMOLE A TRANKOVÝ ŠALÁT S MEDOM
KURACÍ CHLIEB PLNENÉ PANCETTOU A MOZZARELLA, GUACAMOLE A TRANKOVÝ ŠALÁT S MEDOM

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minút |
 | Doba varenie: 40 minút |
Ingrediencie
4x 150 g kuracích pŕs s kožou (bez kostí)
4 plátky pancetty
4 plátky mozzarelly
olivový olej
1 zrelé avokádo
1 chilli paprička
2 paradajky
šťava z ½ citróna
1 strúčik cesnaku
1 polievková lyžica čerstvých listov koriandra
200 g zmesi miešaných šalátov
3 lyžice olivového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 PL medu
soľ, korenie
Postup prípravy
Najprv si pripravte avokádové guacamole. Zrelé avokádo
rozkrojte až k jamke a rozdeľte na polovicu.
Vložte nôž do kameňa, otočte ním a vyberte kameň.
Lyžicou vydlabeme dužinu zo šupky a roztlačíme ju v miske.
vidličkou. Pridajte šťavu z polovice citróna, strúhaný cesnak, jemne
nasekané chilli a koriander. Z paradajok odstráňte semienka,
nakrájajte ich na malé kocky a pridajte k avokádu. Dochuťte soľou a korením.
Pred podávaním dip vychlaďte v chladničke a dochuťte soľou.
Potom sa pustíme do prípravy dresingu na šalát. Do misky dajte med, olivový olej
olej, citrónovú šťavu a štipku soli a všetko premiešajte metličkou.
kým nezhustne. Uchovávajte ho aj v chladničke.
Všetky kuracie prsia nakrájajte na plátky a vytvorte z nich šalát.
do každého prsníka sme vložili kapsu, do ktorej sme vložili plátok pancetty a mozzarelly. Zatvoriť
špajdľou. Prsia potrite olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
a korenie. Na rozpálenej panvici ich najprv opečte kožou nadol,
...aby sa tuk vyškvaril a koža bola chrumkavá. Potrebujeme len asi 2 minúty
a potom len krátko na druhej strane.
Prsia položte na plech, do stredu jedného
teplotnú sondu do stredu prsníka a vložte ho do predhriatej rúry na
Horúci vlhký vzduch 180 °C, nastavte teplotnú sondu na 75 °C.
Po upečení nechajte mäso 2 minúty odpočívať.
Medzitým opláchnutú šalátovú zmes ochuťte pripraveným dresingom.
Prsia sa môžu krájať na plátky alebo podávať vcelku
s guacamole a miešaným šalátom.