Recepty GRATINOVANÉ BRAMBORY SO STOPOU
GRATINOVANÉ BRAMBORY SO STOPOU

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 40 minút |
 | Doba varenie: 83 minút |
Ingrediencie
Zemiaky:
4 veľké zemiaky (varný typ A, B)
400 g tresky nakrájanej na menšie kúsky
šťava a kôra z 1 citróna
1 chilli paprička
2 strúčiky cesnaku
1 PL listov koriandra
2 polievkové lyžice jarnej cibuľky
100 g smotanového syra Philadelphia (alebo Lucina)
100 g gréckeho jogurtu
70 g strúhaného syra čedar
5 g kajenského korenia
soľ
Šalát:
1 fenikel
1 cuketa
20 g mäty
šťava z ½ citróna
20 ml olivového oleja
soľ
Postup prípravy
Fenikel očistite, odstráňte stonku a nakrájajte na tenké pásiky.
Cuketu prekrojte na polovicu, vyberte mäkký vnútrajšok a nakrájajte ju na tenké plátky.
na tenké dlhé rezance. Fenikel a cuketu vložte do perforovanej nádoby.
a pečte v predhriatej rúre v režime pary pri teplote 85 °C.
asi 8 minút, potom ihneď ochlaďte v ľadovej vode, nechajte odkvapkať
a vypúšťanie.
Dobre umyté zemiaky vložte do rúry na
Varte v pare, pečte pri 100 °C približne 60 minút, zemiaky musia byť mäkké,
po uvarení nechajte vychladnúť.
Tresku nakrájajte na menšie kúsky a ochuťte soľou a kajenským korením.
korenie. Zemiaky prekrojte na polovicu a opatrne ich vydlabte.
V miske jemne premiešajte vnútro vydlabaných zemiakov.
s nasekanou chilli papričkou, cesnakom a nasekaným koriandrom.
a cibuľu, jogurt, smotanový syr, kôru a šťavu z citróna.
Všetko osolíme a jemne vmiešame nakrájanú tresku.
Vydlabané zemiaky naplňte rybacou zmesou a položte na plech.
vyložené papierom na pečenie. Zemiaky posypte strúhaným
syr čedar a zapečte v predhriatej rúre v režime True Hot.
na vzduchu pri teplote 220 °C približne 15 minút, kým sa pekne nezafarbí.
Fenikel a cuketu zmiešajte s nasekanou mätou, posypte
citrón a olivový olej, jemne osolíme a
Šalát rozdeľte na taniere spolu s hotovými zemiakmi.