Recepty LAKSA S VANOU ZELENÁ A MARINOVANÉ TOFU
LAKSA S VANOU ZELENÁ A MARINOVANÉ TOFU
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 40 minút |
| Doba varenie: 30 minút |
Ingrediencie
800 g olúpanej a na kocky nakrájanej tekvice
400 g brokolice nakrájanej na ružičky (môže byť
nahradiť brokolicu nakrájanú na malé kúsky)
250 g ryžových rezancov vermicelli (tenkých)
300 g mäkkého tofu (hodvábneho typu) nakrájaného na kúsky
nakrájané na kocky
185 g hotovej pasty Laksa (možno pripraviť samostatne,
pozri recept nižšie)
800 ml kokosového mlieka
500 ml domáceho kuracieho vývaru
4 jarné cibuľky
2 dlhé zelené chilli papričky
1 PL rastlinného oleja (prípadne ryžového alebo arašidového)
2 PL rybej omáčky
zväzok čerstvého koriandra
Cestoviny laksa
6 sušených chilli papričiek
5 kešu orieškov
1 červená cibuľa nakrájaná nadrobno
2 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
3 cm čerstvého ošúpaného a nasekaného zázvoru
3 lyžice orechového oleja
2 čajové lyžičky krevetovej pasty
1 čajová lyžička mletého koriandra
½ čajovej lyžičky sladkej papriky
½ čajovej lyžičky mletej rasce
½ lyžičky kurkumy
Postup prípravy
Rozpáľte olej vo woku a smažte v ňom
Laksa pastu varte približne 1 minútu. Potom prilejte kurací vývar,
kokosové mlieko a rybiu omáčku. Všetko priveďte do varu.
Do vriaceho vývaru pridajte nakrájanú tekvicu a varte
asi 12 minút alebo kým nie je mäkká. Potom pridajte brokolicu
a varte 2-3 minúty.
Medzitým vložte rezance do misky, zalejte ich vriacou vodou
a nechajte ho napučať podľa pokynov na obale. Dokončené
Rezance scedíme a rozdelíme do misiek. Nalejte horúcu polievku
a pridáme tofu, nasekanú jarnú cibuľku, feferónky
a čerstvé koriandrové listy.
Tekvicu a brokolicu môžete nahradiť sladkým hráškom.
a zelenú fazuľu.
Namočte sušené čili papričky do horúcej vody
a nechajte niekoľko minút zmäknúť. V malej panvici
suchý pražený koriander, sladká paprika,
Rímsku rascu a kurkumu 1-2 minúty. Často
časté miešanie. Keď je korenie intenzívne voňavé, vložte
odložte a nechajte vychladnúť. Potom vložte do mixéra
všetky ostatné prísady, vychladnuté korenie.
a nakrájanú a nadrobno nasekanú chilli papričku. Pridať
orechový olej a spracujte na hladkú pastu. Pasta má
intenzívnu, špecifickú vôňu.
Hotovú pastu vložte do nádoby, uzavrite
a uložte do chladničky.