Recepty FOCACCIA S PEČENÝM HOVÄDZÍM MÄSOM A ČISTOTA ZELENÁ
FOCACCIA S PEČENÝM HOVÄDZÍM MÄSOM A ČISTOTA ZELENÁ

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 50 minút |
 | Doba varenie: 45 minút |
Ingrediencie
1 kg nízkej sviečkovice
2 polievkové lyžice plnotučnej horčice
50 ml worcestrovej omáčky
sušené chilli korenie
100 g majonézy
½ hlavy ľadového šalátu
1 zväzok rakety
100 g cherry paradajok
1 jarná cibuľka
750 g hladkej múky
20 g droždia
450 ml vlažnej vody
hrsť čiernych olív bez kôstky
hrsť sušených paradajok
čerstvý rozmarín
štipka cukru
extra panenský olivový olej
rastlinný olej
soľ, korenie
Postup prípravy
V miske zmiešajte horčicu, worcester, štipku sušenej papriky
a asi 50 ml rastlinného oleja. Osolíme, okoreníme a pridáme do marinády.
dôkladne očistené a zviazané mäso
kuchynským špagátom zvinúť do rolky. V ideálnom prípade vložte mäso
marinujte v chladničke do druhého dňa. Pred pečením vyberte
pečienku vyberte z chladničky a nechajte ju hodinu pri izbovej teplote.
Z droždia, štipky cukru a 100 ml vlažnej vody pripravte kvások.
Do misky dajte preosiatu hladkú múku, kvások, soľ a droždie.
a vypracujte hladké cesto, pričom podľa potreby pridajte vlažnú vodu.
Do cesta pridajte trochu olivového oleja a nakrájané sušené paradajky.
Prikryte uterákom a nechajte na teplom mieste aspoň 30 minút.
stúpať. Z cesta vytvarujte tri rovnako veľké bochníky, ktoré opäť
Nechajte ich vykysnúť a po chvíli ich rozvaľkajte na placky vysoké asi 2 cm.
Preneste ich na plech s papierom na pečenie a nechajte ich na tretí krát
na odpočinok pod uterákom. Pred pečením palaciniek
čierne olivy, sušené paradajky a posypeme niekoľkými lístkami
rozmarín. Pokvapkajte ich olivovým olejom a upečte v predhriatej rúre.
Rúru predhrejte na 180 °C, 20-25 minút.
Mäso vyberte z marinády a opečte ho zo všetkých strán.
opečte na rozpálenej panvici s olivovým olejom zo všetkých strán. Prevod na
na plech a do stredu hovädzieho mäsa vložte teplotnú sondu.
...v rúre vyhriatej na 150 stupňov Celzia,
nastavte sondu na 60 °C.
Hotovú hovädziu pečienku vyberte z rúry, odstráňte povrázok
a nechajte ho niekoľko minút odpočívať. Upečené mäso nechajte niekoľko minút v rúre.
zmiešajte s majonézou.
Rozdeľte focacciu na štyri časti a každú pozdĺžne rozrežte.
a potrite ochutenou majonézou. Pridajte listy ľadového šalátu,
nakrájané paradajky, nasekanú jarnú cibuľku a rukolu. Na vrchole zeleniny
Na zeleninu položte plátky hovädzieho mäsa a prikryte ich vrchnou časťou pečiva.