Recepty PORK CHOP S HUBAMI, BAKLAŽÁNOM A MAJORAN OMÁKA
PORK CHOP S HUBAMI, BAKLAŽÁNOM A MAJORAN OMÁKA

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 40 minút |
 | Doba varenie: 110 minút |
Ingrediencie
Bravčová kotleta:
4 steaky à 200-300 g bravčovej kotlety s kosťou
1 polievková lyžica masla
soľ
čierne korenie
1 vetvička tymiánu
1 vetvička majoránky
Pyré z baklažánu:
600 g baklažánu
50 g studeného masla
soľ
korenie
Huby:
400 g zmiešaných húb
kocka masla
soľ
rasca
korenie
Majoránková omáčka:
50 g čerstvej majoránky
300 g smotany na šľahanie
0,3 l kuracieho vývaru
1 šalotka
2 strúčiky cesnaku
olej
1 kocka masla
soľ
korenie
Majoránkový olej:
100 g čerstvej majoránky
0,2 l slnečnicového oleja
Postup prípravy
Kotlety osolíme, okoreníme a vložíme do vrecka s maslom.
a bylinky. Balenie do 100 % vákua, aby kotlety
sa navzájom nedotýkali. Vrecko s mäsom položte na gril do
predhrejte rúru na Sous-Vide a varte pri 65 °C.
1 hodina. Po uvarení vyberte mäso z vrecka, osušte ho a krátko
krátko opečte na olivovom oleji do zlatista.
Baklažány dôkladne zabaľte do fólie a pečte v predhriatej rúre pri
180 °C počas 30 minút. Potom ho rozbaľte
a vložte do nádoby pod fóliu, aby sa zaparil. Vydlabte baklažány a zbavte ich šupky. Zvyšok baklažánu vložte do mixéra, pridajte studené maslo
a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením a na záver
preceďte cez jemné sitko.
Huby orestujte na masle, ochuťte rascou, korením a soľou.
Opečené mäso položte na tanier s teplým baklažánovým pyré, prelejte
omáčkou a posypeme hubami.
Tip: Ozdobiť môžete majoránkovým olejom.
Na oleji a masle orestujte šalotku, cesnak a korenie. Nalejte na kuracie mäso
vývar, smotanu a pridáme čerstvú majoránku. Varte na
na miernom ohni 20 minút. Omáčku preceďte cez jemný cedník
a ochuťte soľou a korením
Majoránku veľmi krátko blanšírujte v horúcej vode a ihneď
ochlaďte v ľadovej vode. Potom ju sceďte a zmiešajte s olejom.
Preceďte cez utierku alebo uterák a nechajte vychladnúť.