Recepty RYBA MASLOVÁ S CHRBTICOU HORČICA, ŠPECKOVANÁ RYŽA SO ZÁZVOROM, SÓJOVÉ ŠPROCHY A KORIANDER
RYBA MASLOVÁ S CHRBTICOU HORČICA, ŠPECKOVANÁ RYŽA SO ZÁZVOROM, SÓJOVÉ ŠPROCHY A KORIANDER
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 50 minút |
| Doba varenie: 60 minút |
Ingrediencie
400 g rybieho filé bez kostí a kože
1 polievková lyžica hrubozrnnej horčice
400 g jazmínovej ryže
2 strúčiky cesnaku
2 chilli papričky
kúsok čerstvého zázvoru dlhý približne 2 cm
1 PL sójovej omáčky
60 g sójových klíčkov
60 g kešu orieškov alebo arašidov
2 vajcia
2 polievkové lyžice nasekanej pažítky
2 PL čerstvých listov koriandra
1 limetka
rastlinný olej
soľ, korenie
Postup prípravy
Ryžu dôkladne prepláchnite teplou vodou a sceďte. Nalejte ho do nádoby z nehrdzavejúcej ocele a zalejte 480 ml teplej vody. Potom ju vložte do predhriatej rúry v režime pary na 100 °C a nastavte čas na 45 minút. Keď je ryža uvarená, zľahka ju popučíme vidličkou. Rybu nakrájajte na štyri rovnaké filety s hmotnosťou 100 g. Ryby na vrchu jemne potrite hrubozrnnou horčicou, osoľte a do stredu jedného filetu vložte teplotnú sondu. Umiestnite na smaltovaný plech a vložte do predhriatej rúry v režime varenia v pare pri 80 °C, pričom sondu nastavte na 58 °C. Medzitým si pripravte vyprážanú ryžu, kým bude ryba hotová. Do woku alebo hlbšieho hrnca nakvapkajte trochu oleja, rozohrejte ho, pridajte nadrobno nakrájaný cesnak, zázvor, chilli papričku a orestujte. Vmiešajte dve rozšľahané vajcia, dobre premiešajte, pridajte uvarenú ryžu a osmažte. Dochuťte sójovou omáčkou a soľou. Prihoďte nahrubo nasekané orechy a krátko ich opečte. Nakoniec pridajte sójové klíčky, posypte nasekanou pažítkou a koriandrom a pokvapkajte limetkovou šťavou.
Hotovú rybu ihneď podávajte so smaženou ryžou.