Recepty BEEF BURGER S PANCETOU, ESTRAGON MAJONESA, ZABALENÉ FRIES A CRUNCHY CIABATTA
BEEF BURGER S PANCETOU, ESTRAGON MAJONESA, ZABALENÉ FRIES A CRUNCHY CIABATTA
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minút |
| Doba varenie: 4 minúty |
Ingrediencie
500 g mletého hovädzieho mäsa, napr. falošná sviečková alebo krkovička
150 g domácej majonézy
100 g čerstvých listov špenátu alebo zmesi baby šalátu
70 g strúhanky
12 tenkých plátkov pancetty
6 ciabattas
1 strúčik cesnaku
2 polievkové lyžice mlieka
1 PL paradajkového pretlaku alebo kečupu
1 PL worcestrovej omáčky
2 polievkové lyžice nasekanej hladkej petržlenovej vňate
2-3 polievkové lyžice jablčného octu
1 čajová lyžička dijonskej horčice
1 polievková lyžica nasekaných listov estragónu
1 pohár marmelády z červenej cibule
2-3 nakladané uhorky
morská soľ a hrubo mleté korenie
Postup prípravy
Majonézu zmiešame s horčicou a nasekaným estragónom a odložíme
odložte, aby sa chuť rozvinula.
Cibuľovú marmeládu zmiešajte s octom a odložte bokom,
nakrájajte uhorky na tenké plátky.
Strúhanku vysypte do misky, zalejte mliekom a nechajte ju nasiaknuť.
Potom pridajte mleté mäso, cesnak, pyré, worcestrovú omáčku a
petržlen, dobre premiešajte, kým nevznikne homogénna
hmotnosť. Dochuťte soľou a hrubo mletým korením. Formulár 6 hamburgerov
a z oboch strán ozdobte plátkom pancetty.
Gril Plancha predhrejte na najvyšší stupeň varnej dosky, umiestnite
hamburgery a grilujte 3-4 minúty, podľa toho, aký stupeň grilovania preferujete.
preferovaná tepelná úprava. Ciabatty rozviňte a zľahka opečte pod grilom.
Polovice ciabatty natrite estragónovou majonézou a polievkou
lyžicu cibuľovej marmelády, ozdobte špenátovými listami alebo baby šalátom,
plátky uhoriek, položte na ne hamburger a prikryte ho
s druhou polovicou ciabatty. Na vrch položte plátok syra čedar.