Recepty GRILOVANÝ STEAK KARFIOL, SARDELY, KAPARY, SLNEČNICA OLEJ
GRILOVANÝ STEAK KARFIOL, SARDELY, KAPARY, SLNEČNICA OLEJ

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 30 minút |
 | Doba varenie: 100 minút |
Ingrediencie
Karfiol:
4 plátky celého karfiolu nakrájané na 2 cm dlhé šúľky
1 polievková lyžica masla
olivový olej
morská soľ
korenie
Ančovičková omáčka:
5 ančovičiek
2 lyžice masla
2 šalotky
1 vetvička tymiánu
Divoké korenie 3 guľôčky nového korenia, 2 bobkové listy, 5 guľôčok
zrnká čierneho korenia
100 ml suchého bieleho vína
250 ml 33% smotany
morská soľ
čerstvo mleté korenie
Na ozdobu:
16 kapár v slanom náleve
rastlinný olej
Postup prípravy
Karfiol osolíme a vložíme do vákuového vrecka s maslom.
Vákuujte pri 100 % vákuu tak, aby bol karfiol vzájomne
dojemné. Umiestnite na stojan do predhriatej rúry v režime SousVide a varte pri teplote 95 °F 90 minút. Po uvarení vyberte karfiol z vrecka, osušte ho papierovou utierkou a krátko opečte na panvici na olivovom oleji z oboch strán, pred podávaním ho dochuťte morskou soľou.
Odrezky karfiolu si ponechajte a potom ich nastrúhajte na strúhadle na veľmi
jemné plátky, vložte do studenej vody, neskôr použite na
obloha.
Potom pripravte omáčku. Šalotku orestujte na masle, pridajte sardely a divoké korenie,
tymián a všetko osmažte. Prilejte biele víno a nechajte ho
vyparí sa. Pridajte smotanu, priveďte do varu a varte 10 minút.
Omáčku ochuťte soľou a korením, potom ju preceďte cez jemné
sitko.
Kapary osušte a osmažte ich v malej panvici.
v rastlinnom oleji.
Slnečnicové semienka krátko nasucho opražte na teflónovej panvici.
Upečený karfiol položte na tanier a zalejte ho horúcou omáčkou,
ozdobte plátkami surového karfiolu, pridajte vyprážané kapary,
slnečnicové semienka a bylinky, pokvapkajte olivovým olejom.