Recepty Linguine so zelenou špargľou, liškami a espressom.
Linguine so zelenou špargľou, liškami a espressom.

 | Obtiažnosť: ľahké |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 40 minút |
 | Doba varenie: 30 minút |
Ingrediencie
1 čajová lyžička zrnkovej kávy espresso
Fleur de Sel (soľný kvet) / korenie / soľ / cukor
250 g zelenej špargle
500 g linguine (alebo špagiet)
1 zväzok koriandra
400 g líšok
2-3 strúčiky cesnaku
2-3 polievkové lyžice olivového oleja
1 dvojité espresso (približne 50 ml)
1 polievková lyžica masla
2-3 polievkové lyžice strúhaného parmezánu
Postup prípravy
Zrná espressa pomeľte, zmiešajte s 1/2 čajovej lyžičky soli Fleur de Sel a veľkou štipkou korenia. Špargľu umyte a odrežte tvrdé konce a špičky. Tvrdé konce vyhoďte a špičky si nechajte. Potom škrabkou nakrájajte jednotlivé výbežky špargle na široké pásy pripomínajúce rezance. Vo veľkom hrnci zvarte vodu, pridajte soľ a cukor, aby bola slaná a sladká. Koriander nakrájajte a lišky očistite. Cesnak nakrájajte nadrobno a spolu s hubami ho orestujte na olivovom oleji. Špargľu varte 2 minúty, vyberte ju z vody pomocou cedidla, nechajte odkvapkať a pridajte k hubám. Vyberte panvicu z varnej zóny. Linguine uvarte vo vode so špargľou podľa pokynov na obale, pričom po uvarení si vyhraďte asi 100 ml vody. Vráťte panvicu do varnej zóny, pridajte espresso, zvýšte teplotu a všetko priveďte do varu. Pridajte koriander a cestoviny, okoreňte korením a dôkladne premiešajte. Vmiešajte maslo a parmezán a podľa potreby pridajte vodu, ktorá zostala z varenia cestovín, aby sa cestoviny zaliali krémovou omáčkou. Cestoviny naaranžujte, pokvapkajte trochou espressa ochuteného soľou a ihneď podávajte.