Recepty Bruselské cupcakes
Bruselské cupcakes
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minút |
| Doba varenie: 45 minút |
Ingrediencie
2 jablká
½ citróna (na šťavu)
1 celá škorica
360 ml vody
2 listy lístkového cesta
50 g lieskových orieškov
3 polievkové lyžice marhuľového džemu
maslo na vymastenie
Postup prípravy
Jablká nakrájajte na štvrtiny, odstráňte jadrovník a nakrájajte ich šikmo.
Plátky jabĺk vložte do veľkej misy a pokvapkajte ich citrónovou šťavou. Dobre premiešajte, aby sa chute spojili. Potom vložte jablká, citrónovú šťavu a škoricu do hrnca, pridajte trochu vody, pomaly priveďte do varu a 2-3 minúty povarte. Hrniec odstavte z varnej dosky, jablká sceďte, odstráňte škoricu a odložte bokom. Rúru predhrejte na 190 °C. Lístkové cesto rozvaľkajte a nakrájajte pozdĺžne na pásy široké asi 10 cm. Lístkové cesto bude tvoriť základ ružových koláčikov. Uistite sa, že plátky jabĺk dobre držia. V malom hrnci priveďte marhuľový džem a zvyšok vody do varu a na miernom ohni varte asi 3-5 minút. Zmes dobre premiešajte, aby sa spojila. Odstráňte z varnej dosky a odložte bokom.
Pomocou kuchynského robota alebo tyčového mixéra rozomeľte lieskové orechy na jemno.
Teraz prichádza na rad záverečné aranžovanie. Plátky lístkového cesta rovnomerne potrite marhuľovým džemom. Džem posypeme mletými lieskovými orieškami. Na pásy položte plátky jabĺk oblúkmi nahor. Spodnú polovicu lístkového cesta preložte tak, aby boli plátky jabĺk zastrčené dovnútra. Pásy opatrne zrolujte a vytvorte ružicu. Ružičky preložíme do ľahko vymastenej formy na muffiny a pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 30-35 minút.
Koláčiky nechajte dobre vychladnúť. Po vychladnutí ich posypeme práškovým cukrom.