E-mailová adresa


HesloZabudnuté heslo


E-mailová adresa


E-mailová adresa


Heslo


Zopakujte heslo


Bábovka z pražených vlašských orechov

  • ONLINE DO 23°°
  • PRIHLÁSENIE
  • 6 X ŠTÚDIO
    Bratislava
    Hrachová 14/C, Bratislava
    telefon: +421 949 337 854
    email: info@lightstyle.sk
    po - pia: 9:00 - 18:00
    mimo otváracej doby po dohode
    Praha
    Žitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 10:00 - 19:00, so: 11:00 - 16:00
    mimo otváracej doby po dohode
    Praha
    Žitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 10:00 - 19:00, so: 11:00 - 16:00
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    Rudolfovská 1817/2, České Budějovice
    telefon: +420 722 944 913
    email: info@mielecentercb.cz
    po - pia: 8:30 - 19:00, so: 10:00 - 14:00
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    Přemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 9:00 - 18:00, so: zavřeno
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    Kuchynské štúdio - PRIPRAVUJEME
  • KUCHYNE
  • O NÁKUPE
  • DOPRAVA ZADARMO
  • KONTAKT
Vstavané spotrebiče | VstavaneSpotrebice.sk
hľadanie
Akčné ponuky
AEG Online Brand Store
Electrolux Online Brand Store
Franke
Siemens Online Brand Store
Bosch Online Brand Store
Miele Online Brand Store
Lightstyle Výroba kuchyní
Vstavané spotrebičeVoľne stojace spotrebičeVarenie a pečenieUmývačky riaduOdsávače pár - digestoryPranie a sušenieDrezy a batérieAkčné ponuky
AkcieSety na mieruDoprava zadarmo

Recepty Bábovka z pražených vlašských orechov

Bábovka z pražených vlašských orechov

Bábovka z pražených vlašských orechov
Obtiažnosť: ľahké
Počet porcií: neuvedené
Doba prípravy: 30 minút
Doba varenie: 40 minút
Ingrediencie

Prísady na koláč:
250 g vlašských orechov
3 vajcia od sliepok z voľného chovu
145 g krupicového alebo kryštálového cukru (môže byť aj trstinový cukor)
85 g masla
250 ml plnotučného mlieka
0,8 dc rumu alebo iného obľúbeného alkoholu
255 g hladkej pšeničnej múky
7 g prášku do pečiva
1 čajová lyžička mletej vanilky alebo vanilkového extraktu
štipka soli

Na polevu:
250 g mascarpone
1 PL arašidového masla (ak nemáte arašidové maslo, vynechajte ho - alebo ho nahraďte mletými orechmi)
2 veľké lyžice tekutého medu (alebo čakankového či javorového sirupu)
2 polievkové lyžice rumu alebo iného obľúbeného alkoholu
Postup prípravy

V ideálnom prípade vyberte vajcia z chladničky aspoň 2 hodiny vopred, aby mali izbovú teplotu. Rúru predhrejte na 155 °C. Rozložte orechy na plech a pečte ich asi 15 až 18 minút, kým nie sú zlatohnedé.Upečené orechy nenechajte vychladnúť a pomeľte ich najemno.Rozpustite maslo a nechajte ho vychladnúť.
Vajíčka šľahajte do peny. Hneď ako začnú stúpať, postupne po lyžiciach zašľahajte cukor. Mala by sa vytvoriť hustá, lesklá a nadýchaná zmes. V kuchynskom robote šľahajte aspoň 5 minút, ručným šľahačom až 10 minút.Do vaječnej peny postupne a pomaly pridávajte a šľahajte rozpustené a vychladnuté maslo.Potom pomaly pridávajte a šľahajte mlieko a rum.
Nakoniec vmiešajte preosiatu múku, prášok do pečiva, vanilku a štipku soli.
Formu na bábovku dôkladne vymastite maslom alebo olejom a vysypte polohrubou múkou, strúhankou alebo ich kombináciou. Dbajte na to, aby ste nenechali žiadne miesto, kde by sa koláč mohol prilepiť.Nalejte cesto do formy a pečte v predhriatej rúre pri 150 °C približne 40 minút, kým špajľa zapichnutá do cesta nevyjde čistá. Hotový koláč nechajte niekoľko minút vychladnúť vo forme a potom ho opatrne vyklopte. Polevu pripravíme ručným šľahačom z mascarpone, arašidového masla, medu a rumu. Vychladnutý bábovkový koláč polejeme polevou a dáme do chladničky.

Fotogaléria

Bábovka z pražených vlašských orechov
Spokojný zákazníkProfesionálne poradenstvoSpotrebiče pre slovenský trhKuchynské štúdioVyrábame kuchyne
O spoločnosti
Pre zákazníkov
Recenzie Vstavanespotrebice.sk
Bonus pre našich zákazníkov

Vstavanespotrebice.sk / KITCHEN point - Sme najväčší špecializovaný predajca kuchynských vstavaných spotrebičov a výrobcu kuchynské manufaktúry! Sme Vaši špecialisti vo svete spotrebičov. Hovoríme s Vami 7 dní v týždni, napríklad aj v nočných hodinách.

Rozumieme nielen spotrebičom, ale výrobe celej kuchyne.

Poskytneme Vám to najlepšie poradenstvo pri výbere spotrebičov Siemens, AEG, Bosch, Electrolux a ďalších značiek.

BratislavaHrachová 14/C, Bratislava
PrahaŽitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
PrahaŽitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
České BudějoviceRudolfovská 1817/2, České Budějovice
České BudějovicePřemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
České BudějoviceKuchynské štúdio - PRIPRAVUJEME
Instagram   Vstavanespotrebice.sk   Youtube© 2007-2024 2Traders CZ s.r.o.

Novootvorené štúdio v Bratislave. Viac ako 200 spotrebičov na vyskúšanie. Priďte nás navštíviť. Nájdete nás na adrese Hrachová 14/C, Bratislava