E-mailová adresa


HesloZabudnuté heslo


E-mailová adresa


E-mailová adresa


Heslo


Zopakujte heslo


Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom

  • ONLINE DO 23°°
  • PRIHLÁSENIE
  • 6 X ŠTÚDIO
    Bratislava
    Hrachová 14/C, Bratislava
    telefon: +421 949 337 854
    email: info@lightstyle.sk
    po - pia: 9:00 - 18:00
    mimo otváracej doby po dohode
    Praha
    Žitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 10:00 - 19:00, so: 11:00 - 16:00
    mimo otváracej doby po dohode
    Praha
    Žitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
    telefon: +420 607 094 289
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 10:00 - 19:00, so: 11:00 - 16:00
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    Rudolfovská 1817/2, České Budějovice
    telefon: +420 722 944 913
    email: info@mielecentercb.cz
    po - pia: 8:30 - 19:00, so: 10:00 - 14:00
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    Přemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    po - pia: 13:00 - 16:00, so: zavřeno
    mimo otváracej doby po dohode
    České Budějovice
    telefon: +420 603 330 448
    email: info@lightstyle.cz
    Kuchynské štúdio - PRIPRAVUJEME
  • KUCHYNE
  • O NÁKUPE
  • DOPRAVA ZADARMO
  • KONTAKT
Vstavané spotrebiče | VstavaneSpotrebice.sk
hľadanie
Akčné ponuky
AEG Online Brand Store
Electrolux Online Brand Store
Franke
Siemens Online Brand Store
Bosch Online Brand Store
Miele Online Brand Store
Lightstyle Výroba kuchyní
Vstavané spotrebičeVoľne stojace spotrebičeVarenie a pečenieUmývačky riaduOdsávače pár - digestoryPranie a sušenieDrezy a batérieAkčné ponuky
AkcieSety na mieruDoprava zadarmo

Recepty Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom

Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom

Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom
Obtiažnosť: stredná
Počet porcií: neuvedené
Doba prípravy: 60 minut
Doba varenie: 25 minut
Ingrediencie

Ingrediencie na cesto:

245 g plnotučného mlieka
30 g čerstvého droždia
80 g cukru krupice alebo kryštál (možno aj trstinový)
385 g hladkej pšeničnej múky (prípadne možno použiť aj múku špaldovú či časť múky nahradiť múkou celozrnnou)
65 g rozpusteného a mierne vychladnutého masla
1 žĺtok z vajcia od sliepok z voľného chovu
1 lyžica rumu
štipka soli

Ingrediencie na náplň:

cca 15 – 20 marhúľ
300 g plnotučného mlieka
40 g cukru krupice alebo kryštál (možno aj trstinový)
30 g pšeničnej krupice
1 lyžička mletej vanilky (príp. časť cukru nahraďte za vanilkový cukor)
190 g mascarpone

Ingrediencie na posýpku:

80 g zmäknutého masla
80 g cukru krupice alebo kryštál
30 g mletých mandlí alebo plátkov mandlí
30 g mletých alebo nasekaných pistácií
+
rum
maslo
vajcia na potretie
Postup prípravy

Postup na cesto

Do misy od robota nalejeme vlažné mlieko, do neho nadrolíme čerstvé droždie. Ďalej pridáme cukor a metličkou premiešame.
Pridáme preosiatu múku, rozpustené a ľahko vychladnuté maslo, žĺtok, rum a soľ. Začneme suroviny miešať pomocou stierky a akonáhle sa začnú spájať, presunieme misu do robota a za použitia nástavca typu hák nechajte vypracovať cesto - 8-10 minút.
Príp. cesto presunieme na pracovnú plochu a vypracujte pomocou rúk.
Pri presúvaní cesta si poprašíme ruky troškou múky, aby sa nám na ne cesto nelepilo. Cesto presunieme do čistej misy, prikryjeme utierkou a necháme cca 60 minút kysnúť na teplom mieste.

Postup na náplň
V menšom hrnci začneme za stáleho miešania ohrievať mlieko. Najprv pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Pridáme vanilku a potom prisypeme krupicu. Za stáleho miešania ohrievame pokiaľ nevznikne krupičná kaša.
Odložíme nabok a necháme vychladnúť - ak chceme proces urýchliť, presunieme krupicu do studenej nádoby.
K vychladnutej krupici primiešame mascarpone.
Marhule umyjeme, ošušíme a podľa ich veľkosti ich krájame na polovičky alebo na mesiačiky.

Postup na posýpku
Zo zmäknutého masla, cukru a orieškov vytvoríme pomocou rúk posýpku.

Postup na dokončenie
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche do podoby veľkého plátu v tvare obdĺžnika s hrúbkou 0,5 -1 cm.
Z cesta vykrajujte kolieska s priemerom cca 7 – 8 cm, tie pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Na každý koláčik dáme rozprestretú lyžicu krupicovej náplne s mascarpone a na ňu položíme väčšie množstvo marhúľ. Okraje koláčikov môžeme potrieť rozšľahaným vajcom.
Bohato posypeme posýpkou a pečieme v rúre predhriatej na 170 ° C asi 25 minút - horný a dolný ohrev, kým nebudú koláčiky zlatisté.
V menšom kastróliku rozohrejeme cca 100 g a zmiešame ju s cca 50 ml rumu. Týmto každý koláčik pomocou lyžice polejeme.

Fotogaléria

Marhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumomMarhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumomMarhuľové koláčiky s vanilkovou krupičnou kašou, pistáciovou posýpkou a rumom
Spokojný zákazníkProfesionálne poradenstvoSpotrebiče pre slovenský trhKuchynské štúdioVyrábame kuchyne
O spoločnosti
Pre zákazníkov
Recenzie Vstavanespotrebice.sk
Bonus pre našich zákazníkov

Vstavanespotrebice.sk / KITCHEN point - Sme najväčší špecializovaný predajca kuchynských vstavaných spotrebičov a výrobcu kuchynské manufaktúry! Sme Vaši špecialisti vo svete spotrebičov. Hovoríme s Vami 7 dní v týždni, napríklad aj v nočných hodinách.

Rozumieme nielen spotrebičom, ale výrobe celej kuchyne.

Poskytneme Vám to najlepšie poradenstvo pri výbere spotrebičov Siemens, AEG, Bosch, Electrolux a ďalších značiek.

BratislavaHrachová 14/C, Bratislava
PrahaŽitenická 871/7, Praha 9 - Prosek
PrahaŽitenická 871/1, Praha 9 - Prosek
České BudějoviceRudolfovská 1817/2, České Budějovice
České BudějovicePřemysla Otakara II. 87/25, České Budějovice
České BudějoviceKuchynské štúdio - PRIPRAVUJEME
Instagram   Vstavanespotrebice.sk   Youtube© 2007-2024 2Traders CZ s.r.o.

Novootvorené štúdio v Bratislave. Viac ako 200 spotrebičov na vyskúšanie. Priďte nás navštíviť. Nájdete nás na adrese Hrachová 14/C, Bratislava