Recepty Čierne rizoto s kaviárom a morskými plodmi
Čierne rizoto s kaviárom a morskými plodmi
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 45 minut |
| Doba varenie: 20 minut |
Ingrediencie
Na rizoto:
3 lyžice atramentu z chobotnice
2 litre zeleninového vývaru
100 ml bieleho vína
1 červená cibuľa
1 strúčik cesnaku
3 lyžice olivového oleja
1 polievková lyžica masla
1 polievková lyžica repkového oleja
500 g ryže na rizoto
100 g čiernych paradajok
2 čajové lyžičky čierneho alebo zeleného kaviáru
200 g hrášku
Na syrové krekry:
100 g čierneho syra alebo \"Parmigiano-Reggiano\"
Morské plody:
100 g mušlí
4 lastúry
4 veľké krevety
100 g malých chobotníc
100 g Rakových chvostíkov
Zelené listy na ozdobenie (napr. Morská riasa alebo koriander)
Postup prípravy
Pripravíme si zelenivový vývar; atrament z chobotnice a biele víno necháme povariť na veľkej panvici. Akonáhle začne variť, odsunieme na stranu.
Olúpeme červenú cibuľu a cesnak a nakrájame na drobné kocky. Do panvice nalejeme olivový olej, pridáme maslo, cesnak, cibuľu a necháme pri stálom miešaní 5 až 6 minút podusiť.
Zvýšime výkon a pridáme ryžu. Podusíme ďalšie 2 minúty a občas premiešame.
K ryži pridáme 3 naberačky vývaru a povaríme. Až začne rizoto hustnúť a voda sa takmer vyvarí, pridáme ďalšie 3-4 naberačky vývaru a zamiešame. Opakujeme tento krok, kým sa vývar úplne nevyvarí.
Čím menej budete miešať, tým lepší bude výsledok.
Umyjeme čierna paradajky, olúpeme ich, nakrájame na kocky a pridáme do rizota.
Syrové krekry:
V medzičase si pripravíme syrové krekry. Jemne nastrúhame čierny syr a vytvoríme z neho malé kôpky na papieri na pečenie. Pečieme do chrumkava na 165 ° C počas 12 minút.
Morské plody:
Na panvici zohrejeme repkový olej a pri vysokej teplote smažíme morské plody 5 až 6 minút.
Ak nie ste fanúšikom morských plodov, rizoto bude chutiť skvele tiež napríklad s koreneným chorizo.
Do rizota pridáme hrášok a servírujeme s morskými plodmi, syrovými krekry, kaviárom a čerstvým koriandrom.