Recepty Grilovaný teľacie filet
Grilovaný teľacie filet
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minut |
| Doba varenie: 28 minut |
Ingrediencie
mäso:
4 steaky z teľacej bábiky, á cca 160 g
2 PL rozpusteného masla
3 čerstvé vetvičky tymianu
3 čerstvé vetvičky rozmarínu
korenie z mlynčeka
soľ
Topping:
70 g zmäknutého masla
3 plátky toastového chleba
1 zväzok rôznych čerstvých byliniek
soľ
1 štipka kajenského korenia alebo chilli vločky
1-2 PL bieleho portského vína
Postup prípravy
Mäso si krátko umyjeme studenou vodou a osušíme papierovou utierkou. Na panvici si rozohrejeme topené maslo a opečieme filé.
Na univerzálny vysoký plech umiestnime vetvičky byliniek. Mäso okoreníme, položíme ho na bylinky a polejeme maslom. Varíme podľa uvedených údajov.
Mäkké maslo vyšľaháme do bielej peny. Toastový chlieb si nakrájame na veľmi malé kocky. Bylinky nasekáme nahrubo a spoločne s kockami toastového chleba pridáme k maslu.
Ochutíme soľou, kajenským korením a portským vínom. Akonáhle je dosiahnutá teplota stredu, mäso a teplotnú sondu vyberieme z rúry.
Mäso osolíme. Topping ešte raz ochutíme, rozdelíme na 4 steaky a zapečieme dozlatista, ako je uvedené.
Ak máme sondu, tak sonda na mäso / univerzálny vysoký plech, výška 1 /
horný / dolný ohrev / 140 ° C teplota stredu 60 ° C
Zapečenie: univerzálny vysoký plech, výška 2 / veľkoplošný gril / stupeň 3 / doba grilovanie: 6-8 min
Alternatívne prevedenie: univerzálny vysoký plech, výška 1 / horný / dolný ohrev / 140 ° C / doba pečenia: 15-17 min
Zapečenie: univerzálny vysoký plech, výška 2 / veľkoplošný gril / stupeň 3
doba grilovanie: 6-8 min.