Recepty Tvarohový koláč s čerstvými figami
Tvarohový koláč s čerstvými figami
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 30 minut |
| Doba varenie: 70 minut |
Ingrediencie
200 g klasických cereálnych kakaových Bebe sušienok
100 g zmäknutého masla
800 g syra ricotta
4 ks vajcia
100 g trstinového cukru
2 ks vanilkového cukru
kôra z 1 ks citróna
1 balenie vanilkového pudingu
12 ks čerstvých fíg
50 g pekanových orechov
4 ks fíg a pár pekanových orechov na ozdobu
Forma s priemerom 26-28 cm
Postup prípravy
Sušienky si rozdrobíme najemno do misy a premiešame so zmäknutým maslom. Vzniknutú zmesou si vyložíme dno a strany formy do výšky cca 4 cm a poriadne \"utlačíme\", aby sa budúce korpus nerozpadal.
Ricottu si zmiešame v mise so žĺtkami a obom cukry, citrónovou kôrou, pudingovým práškom a poriadne zmes premiešame. V inej mise vyšľaháme z bielkov tuhý sneh, ktorý veľmi zľahka vmiešame do ricottové zmesi.
Figy zbavíme stopiek, umyjeme a krížom ich do ¾ nakrojíme a zo strán prstami stlačíme k sebe, aby sa figy roztvorili ako kvety. Potom si ich rovnomerne rozložíme na pripravený korpus, navrstvíme polovicu ricottové zmesi, posypeme nasekanými pekanovými orechmi a zavŕšime druhou polovicou zmesi. Necháme 10 minút odpočinúť.
Formu s koláčom si preložíme na plech a dáme piecť do predhriatej rúry na režim Horúca para Interval / Nízka vlhkosť Low pri 130 ° C na cca 70 minút.
Po upečení si necháme koláč pri izbovej teplote vychladnúť, potom dáme aspoň na 2 hodiny odležať do chladničky. Koláč nakrájame na porcie, ktoré ozdobíme čerstvými figy a pekanovými orechy.