Recepty Narodeninovú tortu pre deti
Narodeninovú tortu pre deti
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 10 minut |
| Doba varenie: 30 minut |
Ingrediencie
Ingrediencie - forma 18 cm
korpus:
100 g hladkej pšeničnej múky
50 g mandľové múky
2 celé vajcia
100 g masla
2 zrelé banány
80 g mrkvy
kypriaci prášok
krém:
250 g mascarpone
120 g kyslej smotany
2 hrste prachu z ovocia sušeného mrazom
½ balenie stužovača smotany, ak nechcete použiť stužovač, nechajte cez noc odkvapkať cez plátno zmes mascarpone a smotany
Pár kvapiek citrónu
ozdoba:
100 g jahôd alebo malín
Pistácie, jedlé kvety, rozmarín, čokoľvek podľa vlastnej chuti a fantázie
Postup prípravy
Rúru si predhrejeme na 170 ° C.
Oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky spolu s maslom vyšľaháme do peny. Medzitým si roztlačíme banány, ktoré potom do zmesi pridáme a vyšľaháme.
Hladkú múku, mandľovou múku a kypriaci prášok pomaly pridávame do vyšľahanej zmesi, nakoniec pridáme aj najemno nastrúhanú mrkvu.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do hustého snehu, ktorý do pripraveného cesta veľmi opatrne zapracujeme.
Cesto na korpus nalejeme do vymastenej, vysypanej formy, pečieme cca 30 minút na 170 ° C.
Kým sa pečie korpus, pripravíme si krém.
Mascarpone s kyslou smotanou a stužovačom (ak sme nedali časti odkvapkať) vyšľaháme, potom pridáme drť sušeného ovocia a pár kvapiek citróna, dáme chladiť do chladničky.
Upečený korpus otočíme hore nohami, aby sa nám pekne zarovnala a necháme vychladiť.
Vychladený korpus pozdĺžne rozdelíme.
Dno podnosu ľahko potrieme krémom, aby nám tortu neskĺzol.
Prvý plát korpusu potrieme jemnou vrstvou krému a poukladáme ovocím, opäť vrstvíme krém, priklopíme druhým plátom korpusu a krémom zahladíme do stratena. Zvyšok krému pridáme navrch torty.
Zdobíme podľa vlastnej fantázie, torta pred servírovaním necháme aspoň 3 hodiny vychladiť.