Recepty Čierne super tacos
Čierne super tacos

 | Obtiažnosť: stredná |
 | Počet porcií: neuvedené |
 | Doba prípravy: 45 minut |
 | Doba varenie: 240 minut |
Ingrediencie
Na náplň:
Kadeřávková šalát s avokádom (pozri recept)
trhané hovädzie mäso
fermentovaná mrkva a cibuľa
crѐme fraȋche alebo kyslá smotana a čerstvý koriander na servírovanie
poprípade chilli omáčka či šťava z limetky
Na trhané hovädzie mäso:
1 kg hovädzej glejovky
1 veľká cibuľa
5 strúčikov cesnaku
1 ČL rímskej rasce
1 ČL sladkej papriky
1/2 ČL mletého nového korenia
1 ČL mletého koriandra
morská soľ, čerstvo mleté čierne korenie, štipka kajenského korenia
300 ml paradajkovej passat
olej na vyprážanie
Postup prípravy
Hovädzie umyjeme, osušíme a očistíme od prípadných blán. Na rozpálenej panvici alebo priamo v hrnci, v ktorom budete piecť, ho poriadne zatiahnite - teda zo všetkých strán opečte na rozpálenom oleji tak, aby zezlátlo. Stačí pár minút z každej strany. Potom mäso na chvíľku vyberte z hrnca a na zvyšnom tuku orestujte cibuľku. Keď je mäkká, pridajte všetko korenie, nechajte rozvonět a na záver prihoďte i prepasírovanej cesnak. Teraz môžete mäso vrátiť späť do hrnca, pridať Passatu a podliať horúcou vodou, približne tak 400 ml.
Hrniec priklopíme dobre tesniace pokrievkou, vložíme do rúry a necháme tzv. Ťahať pri 120 ° C počas 3 až 4 hodín, až bude mäso úplne mäkké. Mäso môžete dusiť tiež na sporáku pri slabom výkone, ale musíte ho viac strážiť, aby sa nepripieklo. Zhruba v polovici prípravy ho osolíme.
Takto pripravované hovädzie je viac podliate než bežná pečienka a má to svoj dôvod. Až bude hotové a bude sa doslova rozpadať, vyberte ho von a pomocou vidličky ho pekne natrhajte na vlásky. Natrhané potom vložte späť do zvyšnej šťavy. Vďaka tomu získate pekne šťavnatú náplň.