Recepty Losos s karfiolom a kelom
Losos s karfiolom a kelom
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 40 minut |
| Doba varenie: 25 minut |
Ingrediencie
140 g filety z lososa
500 g karfiolu
1 liter zeleninového vývaru
500 g sójového mlieka
100 g jablčného octu
1 balíček listov kučeravej kelu
50 g olivového oleja
soľ, hnedý cukor, maslo a olej z hroznových jadierok
Postup prípravy
Karfiol si rozdelíme na ružičky. Odkrojíme celý stonku a pripravíme z neho hmotu podobnú kuskusu. Vyberieme si pár najkrajších ružičiek a nakrájame ich na tenké plátky.
Rybu vložíme do vrecúška a zatavíme ju vo vákuovacie zásuvke. Metóda Sous-Vide úžasne zdôrazní prirodzenú chuť lososa.
Ružičky karfiolu si napoly uvaríme v kastróliku. Scedíme vodu, pridáme sójové mlieko a dovaríme. Karfiol vložíme do mixéra, pridáme trochu mlieka z vývaru a 3 minúty mixujeme pri maximálnej rýchlosti, na pyré.
Pridáme rozpustené maslo a znovu mixujeme ďalšie 3 minúty. Ak je to potrebné, dolejeme trochu mlieka, aby sme dosiahli požadovanej konzistencie. Osolíme podľa chuti.
Parnú rúru nastavíme na režim pečenia pri nízkej teplote (51 ° C). Vákuovo uzatvorené sáčky s lososom vložíme do rúry na 25 minút.
Vďaka vákuovému balenie a nízkej teplote si ryba zachová svoju úžasnú chuť a získa neuveriteľne jemnú konzistenciu.
V malej miske si zmiešame ocot s vodou, soľou a cukrom a pridáme trochu oleja z hroznových jadierok. Tento nálev vylejeme
na najemno nakrájaný karfiol a dobre premiešame. Keď je ryba uvarená, vyberieme ju z vrecka a utierkou ju osušíme.
Pri servírovaní dáme na tanier lyžicu pyré a naň položíme filety z lososa. Ozdobíme nakladaným karfiolom, listom kelu a květákovým kuskusom.