Recepty Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
| Obtiažnosť: ľahké |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 126 minut |
| Doba varenie: 30 minut |
Ingrediencie
šalát
3 červenej repy
20 ml olivového oleja
2 vetvičky čerstvého tymianu
soľ a korenie
2 biele čakanky
1 vetvička pažítky
50 g soli
orechy
40 g vlašských orechov
50 g masla
štipka cayenského korenia
10 g cukru
soľ
zálievka
15 ml balzamikového octu
45 ml olivového oleja
5 g cukru
soľ a korenie
ochutená strúhanka
50 g Panko strúhanky
kôra z 1 citróna
1 strúčik cesnaku
1 ČL nasekanej petržlenovej vňate
obaľované syry
4 kozie syry Crotin
50 g hladkej múky
2 vajcia
1 PL olivového oleja
alobal
Postup prípravy
Do misky si nasypeme soľ a do nej zapichneme čakanky spodnou časťou nadol, celé prikryjeme alobalom a necháme cez noc v chladničke. Soľ vytiahne z čakanky horkosť.
Dobre opláchnutú a osušenú repu si potrieme olivovým olejom, preložíme do dierovanej nádoby a dáme na 2 hodiny variť do rúry v režime Varenie v pare pri 96 ° C. Po vychladnutí ošúpeme a rozkrájame si približne na kocky 2 × 2 cm.
Vlašské orechy opečieme na masle na miernom ohni do zlatista, precedíme a ihneď ochutíme soľou, korením a cukrom. Z balzamikového octu, olivového oleja, cukru, soli a korenia si vyšľaháme v miske ľahkú zálievku na šalát.
Ďalej si v mise zmiešame Panko strúhanku, kôru z citróna, drvený cesnak a nasekanú petržlen. Kozie syry obalíme v múke, rozšľahanom vajci a pripravené ochutené Panko strúhanke. Syry vložíme na plech s papierom na pečenie, potrieme si ich olivovým olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na režim Pravý horúci vzduch pri 230 ° C na cca 6 minút (do farby).
Čakanky vyberieme zo soli, opláchneme ich a osušíme, rozkrájame na šestiny a zbavíme stopke. V miske premiešame čakankové lístky s repou a všetko zľahka ochutíme zálievkou.
Šalát si rozložíme na taniere, ozdobíme orechmi a nasekanou pažítkou. Nakoniec navrch každého šalátu pridáme usmažené kozie syry.