Recepty Jarné závitky varené v pare
Jarné závitky varené v pare
| Obtiažnosť: stredná |
| Počet porcií: neuvedené |
| Doba prípravy: 40 minut |
| Doba varenie: 20 minut |
Ingrediencie
250 g kuracích pŕs
1/2 mrkvy
50 g bambusových výhonkov
1 šalotka
50 g ryžových rezancov
50 g fazuľových klíčkov
1 PL sezamového oleja z pražených semien
1/2 ČL korenia Dajong
2 ČL kukuričnej múky
2 PL sójovej omáčky
2 ČL rybej omáčky
2 ČL ostrej pasty Sambal Oelek
12 plátkov ryžového papiera
2 vyšľahané vajcia.
Postup prípravy
Kuracie prsia, mrkva, bambusové výhonky a šalotku nakrájame na jemné prúžky. Ryžové rezance namočíme, necháme zmäknúť a následne ich scedíme. Z fazuľových klíčkov odstránime semienka a korienky.
V panvici zohrejeme sezamový olej a kuracie prúžky sprudka opečieme. Pridáme mrkvu, bambusové výhonky, fazuľové klíčky, ryžové rezance, Dajong a šalotku a za neustáleho miešania smažíme ďalšiu minútu.
Kukuričnú múku si zmiešame so sójovou omáčkou, rybie omáčkou a Sambal Oelek, pridáme do panvice, privedieme k varu a dobre premiešame. Dáme si panvicu nabok a necháme ju vychladnúť. Medzitým si namočíme plátky ryžového papiera do veľkej misky s vodou, ponorené ich necháme tak dlho, kým nezměknout a potom ich scedíme.
Ryžové plátky rozprestrieme na veľkú pracovnú plochu a na každý z nich pridáme 2 lyžice náplne. Ohneme okraje ryžového papiera, zrolujeme ich do závitku a pomocou vyšľahaného vajíčka okraje prilepíme. Perforovanú nádobu na parné prípravu (je súčasťou rúry) vymastíme olejom a naukladáme do nej jarné závitky.
Pripravujeme v pare na 2. úrovni, pri parnom nastavenia 3 s teplotou 99 ° C počas 20 minút.
Servírovanie
Jarné závitky servírujeme po troch kusoch na nahriatych tanieroch. Podávame je ozdobené lístkami thajskej bazalky, sezamovými semienkami a nezabudneme ani na mištičky so sójovou a sweet chilli omáčkou.